همکاری علمی و گردشگرانه ایران و پاکستان
توسعه گردشگری موضوع دیدار شهردار اصفهان و وزیر علوم پاکستان بود
حسین فواد، وزیر علوم کشور پاکستان، با دکتر قدرتاله نوروزی شهردار اصفهان، دیدار و گفتوگو کرد. وزیر جوان پاکستانی که برای اولین بار به اصفهان آمده بود از نوروزی خواست تا همکاریهای علمـی و توسـعه گردشگری بین ایران و پاکستان تقویت شود و مهمترین موضوع این دیدار توسعه گردشگری و همکاری با طرح 2020 اصفهان بود.شهردار اصفهان در این دیدار اظهار کرد: گفتوگوهای بسیار خوبی در خصوص حوزه گردشگری و طرح اصفهان 2020 با این مقام عالیرتبه پاکستان انجام شد.قدرت اله نوروزی پس از این دیدار بیان کرد: وزیر علوم پاکستان، اصفهان را شهری زیبا و مناسب برای توسعه روابط گردشگری و علمی با کشور پاکستان دانست.او تصریح کرد: شهرداری اصفهان در خصوص تکنولوژیهای نوین مانند شهر هوشمند، شهر خورشیدی و... اقدامات خوبی انجام داده تا ضمن مصرف بهینه انرژی، استفاده از فناوری های روز را در دستور کار خود قرار دهد.نوروزی، از وزیر علوم پاکستان دعوت کرد تا به همراه وزیر فرهنگ این کشور در زمان برگزاری جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در اصفهان حضور یابند. شهردار اصفهان درباره مذاکرات انجام شده در خصوص برگزاری تورهای گردشگری دانشجویی و حضور استادان دانشگاههای پاکستان در اصفهان سخن گفت و خاطرنشان کرد: این موضوعها پیگیری می شود تا روابط علمی دو کشور تقویت شود.نوروزی با اشاره به استفاده از تکنولوژی در بخشهای مختلف شهری عنوان کرد: در اصفهان آبیاری غرقابی را به آبیاری قطرهای تبدیل و از همه راهکارهایی که از هدررفت آب جلوگیری میکند، استفاده کردهایم. او در خصوص شگفتیهای موجود در میدان نقش جهان اظهار داشت: اگر به این مجموعه به دقت نگاه کنید میبینید که تمام هنرها، اقتصاد و بازار در آن متبلور است. او اضافه کرد: وزیر علوم پاکستان مکانهای تاریخی اصفهان را دوست داشت و علاقهمند شد دانشگاهیان کشورش از نزدیک این مکانها را ببینند. نوروزی تصریح کرد: امیدوارم وزارت علوم ایران و وزارت علوم پاکستان با مداخله دانشگاه اصفهان و با همکاریهای شهرداری اصفهان از این سفر نتایج بسیار خوبی به دست بیاورند.
من و نخستوزیر کشورمان به گسترش روابط با ایران علاقهمندیم
در ادامه، وزیر علوم پاکستان گفت: اولین سفر من به ایران و اصفهان است. شهر خیلی زیبایی دارید. من و نخستوزیر کشورمان به گسترش روابط با ایران علاقهمندیم و دوست داریم ازطریق مکاتبات و مراودات علمی، ارتباطات خود را با ایران گسترش دهیم.حسین فواد با بیان اینکه سازمان همکاریهای اقتصادی(اکو) یک نهاد مهم برای پاکستان و ایران است، تصریح کرد: با تمرکز بر تکنولوژیها میتوان گامهای بسیار بلندی در استفاده بهینه از منابع برداشت و در این زمینه آماده دریافت و انتقال تجربهها و همکاری با ایران و شهر اصفهان هستیم. با وجود تکنولوژی توانستیم جنگلهای تخریب شده پاکستان را در طول پنج سال احیا کنیم. او ادامه داد: اقدامات علمی زیادی در خصوص روشهای نوین آبیاری نیز در پاکستان انجام شده است. ما سنسورهایی داریم که برای آبیاری درختان به کار می بریم. در کشورهایی مـاننـد انگلسـتان سـالها طول میکشد تا تکنولوژی را توسعه دهند؛ ولی ما میتوانیم رشد جهشی داشته باشیم. وزیر علوم پاکستان خاطرنشان کرد: دانشجویان ما باید به اصفهان سفر کنند تا مراودات علمی بین دو کشور تقویت شود و تبادل و همکاریهای بین ایران و پاکستان گسترش یابد.حسین فواد گفت: علاقهمند هستم باز هم به اصفهان سفر کنم. من به مردم کشورم می گویم اگر می خواهید تاریخ دنیا را بشناسید باید به اصفهان سفر کنید و بدون اصفهان تاریخ دنیا کامل نیست. در ادامه، سید کمیل طیبی، مدیر علمی و روابط بین الملل دانشگاه اصفهان،گفت: اجلاس هیئتامنای بنیاد علمی اکو با حضور برخی از مقامات و کشورهای عضو اکو هر دو سال یک بار برگزار می شود و امسال در دانشگاه اصفهان است.او با بیان اینکه این بنیاد یکی از ارگان های هیئتامنایی است که در حال حاضر مقر آن در پاکستان است، تصریح کرد: نقش این بنیاد، توسعه روابط علمی و انتقال تکنولوژی بین کشورهای عضو اکو با هدف توسعه روابط اقتصادی و تجاری است.
اصفهان نه تنها نصف جهان، بلکه نگین جهان است
هبا فواد، همسر وزیر علوم پاکستان هم در این دیدار گفت: من برای اولین بار است که به اصفهان می آیم. این شهر واقعا زیبا و تمیز است و شایستگی لقب «نصفجهان» را دارد. بارها شنیده بودم که اصفهان نصف جهان است و اکنون که به این شهر آمدم این موضوع را درک کردم. وجود مکانهای تاریخی در اصفهان به زیبایی آن می افزاید.او ادامه داد: من نقش جهان و موزه هنرهای معاصر را دوست داشتم و در میدان نقش جهان اسب سواری کردم و لذت بردم.او در پاسخ به این پرسش که معماری خانههای پاکستان بر چه اساسی است، بیان کرد: قوانین خاصی در کشور ما برای ساخت و ساز وجود دارد که با اصفهان فرق دارد. برخی از خانهها با چوب و برخی دیگر با آجر و سنگ ساخته میشود؛ اما دنیای مدرن امروز بر ساخت خانهها هم تاثیر داشته است و خانههای مجلل و باشکوه هم در این کشور کم نیستند.هبا فواد بیان کرد: زبان فارسی را بسیار دوست دارم و چون قبلا به زبان اردو صحبت می کردم، تا حدودی معنای کلمات شما را می فهمم.او خاطرنشان کرد: 60 درصد از زنان ایران تحصیلکرده و از جامعه دانشگاهی هستند؛ در حالی که در پاکستان اینگونه نیست و خانوادهها اغلب با رفتن فرزندان دختر به دانشگاه موافق نیستند.به گفته او، اغلب دانشگاههای پاکستان تفکیک جنسیتی شده است و دختران بیشتر در رشتههای پزشکی تحصیل میکنند. اغلب خانوادههای تحصیلکرده از ثروتمندان جامعه هستند و خانوادههای فقیر تحصیل نمیکنند.گفتنیاست،در این دیدار یکی از اعضای تاجیکستانی عضو اکو گفت: اصفهان نه تنها نصف جهان، بلکه نگین جهان است.
کلیه حقوق این سایت متعلق به شهرداری اصفهان می باشد.
تولید، طراحی و پشتیبانی فنی: سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان
افزودن ديدگاه