بسته پیشنهادی شهردار اصفهان به عنوان نقشه راه همکاری های دوجانبه وارد فرایندهای قانونی شد
تور روسی شهردار اصفهان که سه ایستگاه سن پترزبورگ، مسکو و ریازان را شامل شود، از دیروز به آخرین مقصد رسیده و تا شنبه آینده ادامـــه دارد. روسها از سال گذشته دو دعوت نامه به مقصد اصفهان ارسال کردند، یکی از منتهیالیه شمالغرب و یکی از مرکز این کشور. ابتدا این مدیران خواهرشهر روسی نیمه جهان بودند که در نامه اول از همتایان اصفهانی خود دعوت کرده بودند تا در مرداد امسال در رویداد بیستسالگـــــی خواهــــــرخواندگی سنپترزبورگ و این شهر ایرانی شرکت کنند و به افتخار دو دهه پیوند خواهرشهری، دور یک میز بنشینند و نقشه راه تازهای در تقویت بیشتر روابط دوجانبه ترسیم کنند. دومین نامه اما از ریازان بود، شهر باستانی تزارها و به مقصد شهــــرهای باستانی جهان. نمایندگان همه شهرهایی که عمرشان به بیش از 500 سال میرسد از دیروز در ریازان گردآمده اند تا از چالشهای شهرهای باستانی در روزگار مدرنیتـه بگویند، تجربههایشان را به اشتـــراک بگذارند و راهکــار بیندیشند.
در سن پترزبورگ چه گذشت؟
چند و چون اجلاس شهـــــرهای باستانی جهان در ریازان هفته پیش در همین صفحه روایت شد و اینک میخواهیم از جزئیات دیدارها و تصمیمها و برنامهریزیهای هیئت اصفهانی و روسی در سن پترزبورگ بنویسیم. قدرت اله نوروزی که به همراه نصیرملت و کوروش محمدی رؤسای کمیسیون های اقتصاد و گردشگری و امور اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان عازم روسیه شده است، دوشنبه هفته جاری با رئیس و دو تن از اعضای مجمع قانونگذاری شهر سن پترزبورگ ملاقات و گفتوگو کرد. مباحث فرهنگی، اجتمـــــاعی، اقتصادی و محیط زیستی محور این دیدار بود و مقرر شد موارد مطرح شده پس از تایید و تصویب در مجمع قانونگذاری شهر سن پترزبورگ، در قالب تفاهمنامه تدوین شده و به امضای دو طرف برسد.به گفتــــه کوروش مـــــحمـــــدی، رئیس کمیسیون امور اجتماعی و محیط زیست شورای شهر، معرفی اصفهان موضوع دیگر این جلسه بود: «درخواست شد که این شهر با تمام داشتههایش شناخته شود. برگزاری هفته فرهنگی اصفهان و سن پترزبورگ در دو شهر، نامگذاری خیابان و تعامل ویژه بین دانشجویان و گردشگران از دیگر موارد مورد بحث بود. سالانه هشت میلیون گردشگر به سنپترزبورگ سفر میکنند که در زمینه اقتصاد فرهنگ و هنر، هنر هنرمندان اصفهان میتواند مجال حضور پیدا کند.»
پارک اصفهان در روسیه
قریب به سه ماه پیش بود که تصویری از مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه به همراه کنستانتین سیروف، شهردار یکی از مناطق سنپترزبورگ در حین بازدید از فضای سبزی با مساحت دو هکتار در منطقه فرونزنسکی این شهر و گلکاری آنها در این محوطه منتشر و اعلام شد که به زودی پارکی با نام اصفهان در آن افتتاح میشود. موضوعی که پایش به سفر مدیران شهری اصفهان به سن پترزبورگ هم باز شد و بحث به میان آمد. براساس توافقی که در سالهای گذشته میان استانداریهای اصفهان و سن پترزبورگ صورت گرفته، قرار است با همکاری شهرداریهای دوطرف، این بوستان در هردو شهر افتتاح شود. حالا طرف روسی پیشقدم شده و فرآیند را کلید زده است. اما شهردار اصفهان هم در جریان این سفر، انتظاراتش از این پارک را مطرح و درخواست کرده است که این فضا به مرکزی فرهنگی برای دانشجویان ایرانی ساکن در سن پترزبورگ و بازرگانان اصفهانی تبدیل شود تا صرفا یک نامگذاری ساده نباشد. مختصات این فضا در بهترین منقطه شهری خواهرشهر روسی اصفهان قرار گرفته و با 400 هزارنفر جمعیت، در مسیر تردد عمده گردشگران خارجی است. آنطور که محمدی از جزئیات رایزنیها درباره این پارک گفته، همچنین پیشنهاد شده است یکی از ساختمانهای مجهز و مناسب شهرداری منطقه به طور کامل به شهرداری اصفهان واگذار شود تا به مرکز فرهنگی برای ترویج آموزههای اخلاقی و دینی و معرفی اصفهان تبدیل شود. این عضو شورای اسلامی شهـــر اصفهان با بیان اینکه این پیشنهادها پس از تصویب در پارلمان شهری منجر به انعقاد قرارداد نهایی میشود، گفت: «المانهایی از داشتههای باستانی و فرهنگی در این پارک ایجاد شده و با وجود آنکه هماکنون یک پارک مجلل است، ناظران ایرانی آن را تبدیل به بوستانی شبیه به باغهای ایرانی خواهند کرد.»
به وقت مذاکرات اقتصادی
نه فقط مدیران شهری که دو نماینده از بخش خصوصی و به نمایندگی از اتاق بازرگانی استان نیز هیئت اصفهانی را در این سفر همراهی میکنند. برهمین اساس، گفتوگو با اعضای اتاق بازرگانی سن پترزبورگ نیز ازجمله مهمترین برنامههای سفر سه روزه اصفهانی ها به این شهر بود. مذاکراتی که محمدی در تشریحـــــش گفت: «روسای دو کمیسیون حاضر شورای شهر اصفهان در این سفر در زمینه سرمایهگذاری در ایران و رونق واردات و صادرات اعلام آمادگی کرده و این تعاملات در ماههای آینده بهطور عملیاتی در حوزه شهری و بازرگانی اصفهان نمود پیدا خواهد کرد.» رئیــــــس کمیسیـون اجتمــــاعی و محیطزیست شورای اسلامـــــی شهر اصفهان با اشاره به اینکه تولیدکنندگان در سنپترزبورگ میتوانند به صورت مشارکتی تولیدات خود را در اصفهان توسعه ببخشند و راههای واردات برای آنان تسهیل شود، خاطرنشان کرد: «در زمینه تعاملات فرهنگی جشنــــوارههای مختلــــف ماننــــد جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان و نیز برقراری خط پروازی اصفهان - سن پترزبورگ مذاکرات خوبی انجام شد.»سخن از برقراری خط پروازی میان اصفهان و سن پترزبورگ حــــرف امروز نیست. خرداد سال گذشته وقتی محسن مهرعلیزاده، استاندار سابق اصفهان از سفــــر روسیـــــه بازگشت، یکی از دستاوردهای آن را توافق دوجانبه برای برقراری خط پروازی مستقیم میان اصفهان و سن پترزبورگ اعلام کرد: «در این سفر ضمن مذاكره با فعالان بخش صنعت گردشگری روسیه، چگونگی توسعه همكاری بین شهرهای اصفهان و سنپترزبورگ مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا دو ماه آینده پرواز مستقیم بین این دو شهر برقرار شود.» دوماهی که مهرعلیزاده وعده داد بود به چهارماه و سپس شش ماه رسید تا اینکه او در آبان 97، وقتی در آخرین روزهای حضورش در استانداری اصفهان به میان خبرنگاران آمد، عدم تحقق این موضوع را از سرگیری تحریم های آمریکا و نوسانات شدید ارزی در ایران اعلام کرد. سخنی که به معنای توقف عملی آن توافق بود. حالا باید دید در روزهای تحریم، نمایندگان اصفهان و سن پترزبورگ برای دور زدن تنبیه های واشنگتن چه تدبیری اندیشه اند.
تغییرات محسوس در روابط خواهرخواندگی
شهردار اصفهان که با بستهای پیشنهادی بر پرواز سن پترزبورگ سوار شده بود، پیشنهادهایش برای نقشه راه روابط دو خواهرشهر را در دیدار با بوندارنکوف، معاون استاندار سن پترزبورگ و اعضای دولت_شهر سنپترزبورگ که عالیترین مرجع تصمیمگیرنده در این شهر محسوب میشوند، روی میز گذاشت. این بسته که محورهای اقتصادی، گردشگری، فناوری، همکاریهای محیطزیستی، حملونقلی و... را شامل می شود، با هدف افزایش همکاریهای متقابل بین دو شهر ارائه شد که مورد استقبال مقامات طرف مقابل قرار گرفت. قرار است بسته پیشنهادی ظرف دو ماه آینده بررسی و کارشناسی شود و پس از طی مراحل قانونی در هر دو شهر، در نهایت در سفر هیئتی از سن پترزبورگ به اصفهان به امضا برسد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به شهرداری اصفهان می باشد.
تولید، طراحی و پشتیبانی فنی: سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان
افزودن ديدگاه