محمد مجیری با اشاره به اقدامات انجام گرفته در بخشهای عمرانی در سازمان میادین میوه وترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان گفت: «احداث مجتمع صنفی خواربار و خشکبار با 45 واحد از اقدامات خوب این سازمان برای ساماندهی این صنف در سطح شهر است. این پروژه تقریبا آماده افتتاح است. در این راستا درصددیم در سال آینده 66 واحد دیگر با مشارکت بخش خصوصی احداث کنیم که درمجموع 111 واحد خشکبار خواهیم داشت. این واحدها با طراحی و نقشه اصولی احداث شدهاند. بخش خصوصی هم برای سرمایهگذاری اعلام آمادگی کرده است.
احداث بازار ابزار و یراقآلات با مشارکت بخش خصوصی
به گفته مدیرعامل سازمان میادین میوهوترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان: "احداث بازار ابزار و یراقآلات با مشارکت بخش خصوصی، پروژه جدید شهرداری اصفهان در خیابان کهندژ است که در زمینی به مساحت 11300 مترمربع انجام میشود. کار تملک، تخریب و آمادهسازی آن به اتمام رسیده است. امیدواریم با اجرای این پروژه تأثیرگذار معضل ترافیک خیابانهای صمدیه و کهندژ حل شود.» در ادامه، احداث مرکزی برای فروش دوچرخه و موتورسیکلت موضوع دیگری است که مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان به آن اشاره میکند: «برای این موضوع دوسالی است که در حال مذاکره با سرمایهگذار هستیم. به علت حجم زیاد، سرمایهگذاری زمانبر شده است. امیدوارم در ماههای آینده بتوانیم با سرمایهگذار این پروژه بزرگ به نتیجه نهایی برسیم. این پروژه، اولین مرکز فروش دوچرخه و موتورسیکلت در کشور است که در اصفهان احداث میشود.» مجیری اشارهای هم دارد به احداث شهرک مبل در اصفهان: «زمینی که در خیابان امام خمینی برای این منظور پیشبینی شده بود با مخالفتهایی از سوی مجموعههای تولیدی رهنان روبهرو شد. اخیرا آن زمین مجدد در اختیار شهرداری قرار گرفت تا بتوانیم کارگاههای امیرکبیر را توسعه دهیم."
احداث کلینیکهای تخصصی پزشکان یکی دیگر از فعالیتهای این سازمان است که مجیری به آن اشاره میکند: "مطالعات مکانیـابی مجتمـعهای پزشکان با هماهنگی سازمان نظام پزشکی اصفهان در دست اقدام است. بیشتر ساختمانهای پزشکان در خیابان آمادگاه، قدیمی و غیراستاندارد است. در این راستا طی جلسات متعدد که با سازمان نظامپزشکی داشتیم، مقرر شد مقدمات اولیه احداث کلینیکهای تخصصی پزشکان را فراهم کنیم تا درنهایت با نقشه و تأییدیه نظامپزشکی ساخته شود. قرار است پس از توافقهای لازم این مجموعه احداث شود . با اجرای این پروژه در ورودیهای شهر اصفهان، بیمارانی که از شهرها و شهرستانهای اطراف به اصفهان میآیند، دچار سرگردانی نمیشوند.» به گفته مدیرعامل سازمان میادین میوهوترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان: «وجود زمین مناسب از مهمترین مؤلفههای ساماندهی اصناف و نیز توسعه بازارهاست. سازمان زمینهای خوبی را در اختیار دارد که امید است بتوانیم با مطالعات درست، آینده شهر اصفهان را از حیث انتقال مشاغل مزاحم به این مکانها و ایجاد مجتمعهای صنفی بهدرستی رقم بزنیم.» مجیری میگوید: «توسعه و ایجاد شهرک امیرکبیر 2 از دیگر اقداماتی است که در برنامه کاری سازمان قرارگرفته است. بنا داریم نیاز شهر را با تملک زمینی در نزدیک شهر اصفهان برای توسعه کارگاهها رفع کنیم.» او تصریح میکند: «حدود 120 هزار واحد صنفی پروانهدار و بدون پروانه در شهر اصفهان وجود دارد که ترددهای زیادی در شهر دارند . برای اینکه شهری آباد، آرام، روان و بدون ترافیک داشته باشیم باید به این موضوع بهعنوان منبع خدمت به مردم نگاه کنیم. ساماندهی مشاغل، کار بین بخشی است که در این زمینه دیگر دستگاهها نیز باید وارد عمل شوند. با نگرشی تعاملی به این موضوع، میتوانیم شهری آباد و بدون آلودگی و روان داشته باشیم. بسیاری از صنوف هم برای این کار مشتاق هستند. شهرداری باید برای اجرای این کار، زمین و مجوزهای لازم را بدهد و دیگر دستگاهها هم مسئولانه وارد شوند و کمک کنند. با این اقدام آلودگیهای بصری و صوتی در شهر کاهش پیدا میکند و شاهد تسهیل در ترددها هستیم."
احداث شهرک طلا
به اعتقاد مجیری، ساماندهی مشاغل یکی از موضوعهایی است که در اصفهان کمتر به آن پرداخته شده است: "احداث شهرک طلا یکی دیگر از اقدامات در راستای توجه به ساماندهی مشاغل آلاینده است. سالهای گذشته با اتحادیه طلا و جواهر اصفهان جلساتی برگزار کردیم. بر اساس مصوبه اخیر شورای برنامهریزی و توسعه استان مقرر شد 30 هکتار زمین جنب شهرک صنعتی جی برای احداث شهرک طلا از طریق ادارهکل راه و شهرسازی در اختیار شهرداری قرار گیرد تا با کمک شهرداری، اتحادیه و صنف طلافروشان و متولیان، این مجتمع برای اولینبار در کشور احداث شود. حدود 1400 واحد طلاسازی در کلانشهر اصفهان و در شهرهای دیگر استان اصفهان فعالیت دارند که باید ساماندهی و به این مجتمع صنفی منتقل شوند تا با انجام آن مشکلات زیــســتمـحیـطـی حـل شـود؛ هـمچنیـن اقدامات و مطالعات خوبی توسط اتحادیه در کشورهایی مانند ترکیه، امارات، تایلند و ایتالیا انجام شده است که امید است با نظر کارشناسان خبره این مجموعه هم با نام «ناحیه صنفی کارگاههای تولیدی طلا، نقره و زیورآلات اصفهان» در اصفهان با همان استانداردهای جهانی ساخته شود. به اعتقاد من این اقدام کار شایسته و بزرگی است که مدیران ارشد استان و شهر هم به آن توجه ویژهای دارند. امیدوارم با توجه به رسالتی که سازمان برای ساماندهی مشاغل شهری دارد و ابزار قانونی که شهرداری میتواند از آن استفاده کند، شاهد این حرکت بزرگ باشیم."
مجیری در ادامه به موضوع ساخت کلینیکهای خودرویی در اصفهان اشاره میکند: "حدود چهارهزارو 800 واحد صنفی خدمات خودرویی در رستههای مختلف در شهر اصفهان وجود دارد که بیشتر آنها ازلحاظ مساحت استاندارد نیستند و بهناچار مجبورند خدماتشان را بیرون از مغازه انجام دهند. در این راستا، تفاهمنامهای با اتحادیه صنف خدمات خودرویی شهر اصفهان بسته شد تا زمینهایی از سوی مدیران مناطق شهرداری اصفهان برای این کار معرفی شود و با کمک بخش خصوصی بتوانیم کلینیکهای خودرویی را در سطح شهر اصفهان بسازیم؛ همچنین اولین واحد خدمات خودرویی میدان مرکزی میوهوترهبار در زمینی به مساحت 1800 مترمربع در حال احداث است. دومین مجموعه هم در سپاهانشهر پیشبینیشده که با کمک بخش خصوصی راهاندازی میشود؛ درضمن درصـددیـم کلـیــنـیـکهـای خـدمـات خودرویی را در 15 منطقه شهرداری راهاندازی کنیم. در این راستا، باید نیازها و خواستههای هر صنف را مدنظر قرار دهیم و با تعامل با صنف، مشاغل را ساماندهی کنیم. در این باره، با صنوف بهطور مرتب جلساتی برگزار میکنیم و نیازهای آنها را در نظر میگیریم و بر اساس آن کار انجام میدهیم."
ساماندهی پرنده فروشیها در خیابان عطار
او، ساماندهی پرنده فروشیها در خیابان عطار را یکی دیگر از اقدامات این سازمان میداند: "سالها بود که برای این موضوع اقدام عملی انجام نشده بود. خوشبختانه شهرداری منطقه 10 زمینی را در اختیار ما قرار داد و طراحی 20 واحد صنفی، اتاق دامپزشکی و کشتارگاه در دستور کار قرارگرفت که اکنون در حال ساخت است تا مردم خیابانهای عطار ، ولیعصر و... هم که سالها با معضلات این شغل روبهرو بودند، نجات پیدا کنند. این واحدها به این صنف پیشفروش شده و در ابتدای سال 1400 به آن مکان نقلمکان میکنند. جالب است بدانید در خیابان عطار علاوه بر فروش پرنده، سگ و گربه هم میفروشند. ساماندهی پرندههای زینتی نیز در بازار ارغوان یکی دیگر از اقدامات انجامشده از سوی این سازمان در آینده نزدیک است."
کلیه حقوق این سایت متعلق به شهرداری اصفهان می باشد.
تولید، طراحی و پشتیبانی فنی: سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان
افزودن ديدگاه